Dietistenpraktijk De Bloei Heerhugowaard Nieuwe Niedorp Noord-Scharwoude Voeding, Overgewicht, Ondergewicht, De Bloei, Dietist, Kinderen, Afvallen, Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard, Alkmaar, Noord-Scharwoude, Allergie, Gezond eten, kinderdietist, bijvoeding, Jeugd, Gezin, Zwangerschap, EtenVoeding, Overgewicht, Ondergewicht, De Bloei, Dietist, Kinderen, Afvallen, Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard, Alkmaar, Noord-Scharwoude, Allergie, Gezond eten, kinderdietist, bijvoeding, Jeugd, Gezin, Zwangerschap, Eten
voor het gezinzwangerschapvoor jongerenAfspraak maken

Betere ondersteuning van uw cliënten op voedingsgebied

Werkt u als professional op een school, kinderdagverblijf of elders waar u met (jonge) cliënten in contact komt en wilt u hen beter kunnen ondersteunen op het gebied van voeding en gezondheid?

Na een lezing, cursus of workshop bij De Bloei bent u daartoe in staat.

Hieronder een overzicht van ons aanbod. Als u specifieke wensen heeft, neem dan contact op voor een lezing, cursus of workshop op maat.

 

CIBUS Eetteam voor Kind en Jeugd

CIBUS Eetteam voor Kind en Jeugd is een samenwerkingsverband tussen verschillende zorgprofessionals voor kinderen van 0 t/m 18 jaar met eetproblemen. De intake duurt 45 minuten en vindt plaats met onze kinderdiëtist, preverbaal-logopedist en orthopedagoog. Zij verdiepen zich in de eetproblemen van uw kind. Na dit eerste gesprek wordt er een behandelplan opgesteld en zoeken zij met u naar mogelijke oplossingen en geven advies en behandeling. Indien nodig wordt er samengewerkt met andere behandelaars, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een kinderarts, kinderpsycholoog, kinderergotherapeut of een kinderfysiotherapeut. Wanneer blijkt dat uw kind bij ons niet op het juiste adres is voor de meest passende hulp, dan denkt het team mee over alternatieven. Dit is bijvoorbeeld bij een acute crisissituatie of problematiek op veel verschillende levensgebieden.

Door op het gebied van eetproblemen samen te werken met verschillende disciplines ontstaat de mogelijkheid om kinderen en jongeren te begeleiden via een geïntegreerd behandeltraject. De disciplines kunnen elkaar door kennis en ervaring goed aanvullen. Alle kennis bevindt zich onder één dak, zodat u uw verhaal maar één keer hoeft te vertellen.

Aanmelden kan bij De Bloei op info@debloei.nl of via 06-37337062. Voor de behandeling is een verwijzing nodig van huisarts, jeugdarts kinderarts of andere medisch specialist. Meer informatie: www.eetteam-cibus.nl

 

Vet Cool

Vet Cool is een leefstijlsprogramma voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 18 jaar met (beginnend) overgewicht of obesitas, waarbij ook de ouders/verzorgers intensief worden betrokken. Het betreft een jaarprogramma. Bij de aanpak van overgewicht is het belangrijk dat het hele gezin wordt ondersteund. Diverse zorgverleners zijn bij dit project betrokken, zoals onze kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut en kinderpsycholoog. Bij elke zorgverlener worden individuele doelen opgesteld op het gebied van voeding, beweging en gedrag.

Aanmelden kan bij De Bloei op info@debloei.nl of via 06-37337062. Voor de behandeling is een verwijzing nodig van huisarts, jeugdarts kinderarts of andere medisch specialist.

 

Lekker in je Lijf

Lekker in je Lijf is een jaarprogramma waarbij kinderen intensief aan de slag gaan met voeding, beweging en leefstijl. Dit programma is voor alle kinderen en jongeren van de gemeente Hollands Kroon met (beginnend) overgewicht of obesitas. Onder begeleiding van (zorg)professionals (onze kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut, en gezinscoache) bepalen zij zelf met hun ouder(s)/verzorger(s) voor een groot deel op welke wijze ze de uitdaging aangaan. Plezier in deelname aan Lekker in je Life staat voorop. Duur: minimaal 1 jaar + follow-up.

Intensief aan de slag
In het programma draait het om de onderwerpen: gedrag, leefwijze, beweging en voeding. De kinderen worden bewust gemaakt van wat ze eten en leren dat bewegen leuk is en niet moeilijk. Gaandeweg voelen zij zich fysiek beter door gewichtsafname of gewichtsstabilisatie. Maar ook mentaal worden zij sterker, de kinderen worden begeleid bij emotionele onderwerpen zoals pesten, vriendschap en onzekerheid.

Aanmelden kan bij De Bloei op info@debloei.nl of via 06-37337062. Voor de behandeling is een verwijzing nodig van huisarts, jeugdarts kinderarts of andere medisch specialist.

 

VIE-diëtist (VoedingsInterventie Eetstoornissen)

De Bloei is gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen (anorexia, boulimia, binge eating disorder en Arfid) en is geregistreerd bij de VIE (www.dietisten-eetstoornissen.nl/zoek-een-dietist) . De behandeling van een eetstoornis vraagt om een zeer gerichte multidisciplinaire aanpak. Er is dan ook een goede samenwerking met (kinder)artsen en psychologen.

Aanmelden kan bij De Bloei op info@debloei.nl of via 06-37337062. Voor de behandeling is een verwijzing nodig van huisarts, jeugdarts kinderarts of andere medisch specialist.

copyright 2018 debloei.nl • privacydisclaimeralgemene voorwaardenDe Bloei