Dietistenpraktijk De Bloei Heerhugowaard Nieuwe Niedorp Noord-Scharwoude Alkmaar, Heerhugowaard, Limmen, Nieuwe Niedorp, Noord-ScharwoudeVoeding, Overgewicht, Ondergewicht, De Bloei, Dietist, Kinderen, Afvallen, Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard, Alkmaar, Noord-Scharwoude, Allergie, Gezond eten, kinderdietist, bijvoeding, Jeugd, Gezin, Zwangerschap
voor het gezinzwangerschapvoor jongerenAfspraak maken

De Bloei Diëtistenpraktijk

Gespecialiseerd in jeugd en gezin

De Bloei Diëtistenpraktijk is gespecialiseerd in voeding in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap en voor kinderen (0-18 jaar). Kinderen zijn puur en eerlijk in hun eetgedrag. Eten moet voor hen ‘gewoon’ lekker en leuk zijn. Tegelijkertijd is goede voeding voor hen ontzettend belangrijk voor hun groei en ontwikkeling. Dat maakt dat zij afgestemde dieetadviezen nodig hebben. Bij het geven van onze adviezen en begeleiding hebben wij veel aandacht voor omgaan met eten, leren proeven en leren keuzes te maken. Plezier in eten is daarbij het uitgangspunt.

Soms is het plezier in eten al verdwenen, wanneer er sprake is van voeding- en eetproblemen, buikklachten, voedselovergevoeligheid, of problemen in de groei en het gewicht. Denk ook aan slikproblemen, strijd aan tafel en eetstoornissen als anorexia. Ook dan geven wij advies, begeleiding en ondersteuning. In de eerste plaats aan het kind, maar indien nodig ook de ouders.

Rondom de zwangerschap kan er gedacht worden aan de juiste voeding bij een zwangerschapswens, een check of de voeding volwaardig is tijdens zwangerschap, of advies bij gewichtsbeheersing, zwangerschapsdiabetes en diverse zwangerschapskwalen.

Naast de specialisatie voor kinderdietetiek, zwangeren en eetstoornissen, is De Bloei ook een allround diëtistenpraktijk die een antwoord biedt op alle voedingsvraagstukken.

 

De (kinder)diëtisten

De persoon achter De Bloei Diëtistenpraktijk is Esther Konijn. Sinds 2008 gediplomeerd diëtist en kinderdiëtist. Haar specialisaties zijn kinderen en jongeren met ondergewicht/groeiachterstand, eetproblemen en eetstoornissen. Sinds 2013 is De Bloei Diëtistenpraktijk uitgebreid met drs. Elisa van der Molen. Elisa is naast diëtist, ook kinderdiëtist en psycholoog. Haar specialisaties zijn goede voeding ten op zichte van gebitsproblemen, voeding en (eet)gedrag en de periode vóór de zwangerschap (goede voeding bij een zwangerschapswens). Sinds 2016 is collega Denise Moerland werkzaam. Na haar studie tot diëtist heeft zij met succes in 2016 haar titel tot kinderdiëtist behaald. Naast eetstoornissen en voeding en autisme, ligt Denise haar aandachtsgebied bij de kinderen en jongeren met overgewicht binnen onze leefstijlgroep Vet Cool!. Voor vraagstukken over voeding rondom de zwangerschap (o.a. zwangerschapsdiabetes) bent u bij al onze (kinder)diëtisten op de juiste plaats. De praktijkassistente is Bianca Konijn. Haar administratieve ondersteuning binnen de praktijk maakt dat de (kinder)diëtisten meer tijd hebben voor u en/of uw kinderen.

Diëtist word je niet zomaar: de titel ‘diëtist’ is wettelijk beschermd. Alleen zorgprofessionals met een afgeronde HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek mogen deze titel gebruiken.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het Netwerk van Eerstelijns Kinderdiëtisten en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat de diëtist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg) en beschikt over actuele kennis en ervaring. Zo weet u dat wij voldoen aan de eisen van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Binnen ons werk hebben wij er heel bewust voor gekozen ons te specialiseren in kinderdiëtetiek. Door hun groei en ontwikkeling vragen kinderen een geheel eigen aanpak, waardoor ons vak extra uitdagend is. Daarnaast is gezonde voeding tijdens de jonge levensjaren essentieel om overgewicht, ondergewicht en/of ziekten op latere leeftijd te voorkomen.

Huisbezoek

Bent u of uw kind niet in staat om naar het spreekuur te komen, dan is het ook mogelijk dat wij bij u thuis komen. U kunt dit overleggen wanneer u een afspraak maakt.

Samenwerking

Omdat wij veel van onze adviezen geven aan kinderen met een medische achtergrond, werken wij intensief samen met verschillende disciplines op het gebied van kind, jeugd en gezin. Zo zijn wij mede-oprichter en eigenaar van Kind en Jeugd Centrum Alkmaar en CIBUS eetteam voor Kind en Jeugd.

Sinds 1 augustus 2011 kunt u ook zonder verwijzing van uw huisarts bij ons terecht voor dieetbehandeling.

copyright 2018 debloei.nl • privacydisclaimeralgemene voorwaardenDe Bloei