Dietistenpraktijk De Bloei Heerhugowaard Nieuwe Niedorp Noord-Scharwoude Alkmaar, Heerhugowaard, Limmen, Nieuwe Niedorp, Noord-ScharwoudeVoeding, Overgewicht, Ondergewicht, De Bloei, Dietist, Kinderen, Afvallen, Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard, Alkmaar, Noord-Scharwoude, Allergie, Gezond eten, kinderdietist, bijvoeding, Jeugd, Gezin, Zwangerschap, Eten
voor het gezinzwangerschapvoor jongerenAfspraak maken

VET COOL!

Voor kinderen met (beginnend) overgewicht of obesitas

Vet Cool! is een begeleidingprogramma voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar met (beginnend) overgewicht of obesitas waarbij ook de ouders/verzorgers intensief worden betrokken. Het betreft een jaarprogramma. Bij de aanpak van overgewicht is het belangrijk dat het gehele gezin hierbij wordt ondersteund. Vet Cool! is een interactief programma waarbij gebruik wordt gemaakt van een werkboek. Diverse zorgverleners zijn bij dit project betrokken.

Kinderdiëtist: Het eerste contact is samen met de ouders/verzorgers. De kinderdiëtist wil tijdens het programma zowel de ouders/verzorgers als de kinderen laten inzien en begrijpen wat goede voeding is en waarvoor je dit nodig hebt. Tevens worden misvattingen over voeding besproken. Er is veel aandacht voor het omgaan met eten, leren proeven en leren keuzes te maken. Plezier in eten is daarbij het uitgangspunt. Voor ieder kind worden individuele doelen opgesteld.

Kinderfysiotherapeut: De kinderfysiotherapeut wil uw kind graag laten ervaren dat bewegen ook leuk kan zijn. De kinderfysiotherapeut kijkt of de inspanningstolerantie voldoende is. Ook wordt de motorische ontwikkeling van uw kind altijd getest. Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen en vetverbranding. Het is de bedoeling dat uw kind tijdens en na afloop van het behandelprogramma elders gaat sporten, zodat ‘de norm van bewegen’  gewaarborgd blijft. Samen met uw kind gaat de kinderfysiotherapeut op zoek naar een geschikte sport voor uw kind.

Orthopedagoog: De orthopedagoog wil tijdens het programma laten zien dat het eet- en beweeggedrag van kinderen beïnvloed wordt door wat kinderen zien, meemaken en horen. Daarnaast krijgt u handvatten aangereikt hoe u dit gedrag positief kunt beïnvloeden. De orthopedagoog ondersteunt in eerste instantie de ouders, maar zal bij bijvoorbeeld pestgedrag of een laag zelfbeeld, ook zeker het kind helpen.

Vergoeding en kosten
Het Vet Cool! programma wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polisvoorwaarden nakijken hoeveel vergoeding u krijgt of neem hiervoor contact met ons op. Voor vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met De Bloei via 06-37337062, info@debloei.nl of klik hier om het contact formulier in te vullen.

 

copyright 2018 debloei.nl • privacydisclaimeralgemene voorwaardenDe Bloei