"Hoe laat ik mijn kind groente en fruit eten?"
"Welke voeding heb ik nodig bij zwangerschapsdiabetes"
"Mijn zoon heeft last van zijn stoelgang"
"Heb ik een eetprobleem?"
Previous
Next

Onze praktijk De Bloei Diëtistenpraktijk

Gespecialiseerd in zwangeren, jeugd en gezin
De Bloei Diëtistenpraktijk is gespecialiseerd in voeding in de periode vóór, tijdens en na de zwangerschap en voor (jonge) kinderen, jongeren en het gezin. Kinderen zijn puur en eerlijk in hun eetgedrag. Eten moet voor hen ‘gewoon’ lekker en leuk zijn. Tegelijkertijd is goede voeding voor hen ontzettend belangrijk voor hun groei en ontwikkeling. Dat maakt dat zij afgestemde dieetadviezen nodig hebben. Bij het geven van onze adviezen en begeleiding hebben wij veel aandacht voor omgaan met eten, leren proeven en leren keuzes te maken. Plezier in eten is daarbij het uitgangspunt.

Soms is het plezier in eten al verdwenen, wanneer er sprake is van voeding- en eetproblemen, buikklachten, voedselovergevoeligheid, of problemen in de groei en het gewicht. Denk ook aan slikproblemen, strijd aan tafel en eetstoornissen als anorexia. Ook dan geven wij advies, begeleiding en ondersteuning. In de eerste plaats aan het kind, maar indien nodig ook de ouders.

Vóór en tijdens een zwangerschap begint het belang van goede voeding. De eerste 1000 dagen van je kindje zijn essentieel voor zijn of haar gezondheid in het latere leven. Deze 1000 dagen beginnen wanneer je zwanger bent. Jouw voedingspatroon en leefstijl heeft hier grote invloed op. Wist je dat je met jouw voeding, al vanaf week 12 in jouw zwangerschap, invloed hebt op de smaakontwikkeling van je kindje? Voor alle voedingsvragen rondom je zwangerschapswens en zwangerschap ben je bij ons op de juiste plek. Je kunt hierbij denken aan een check of je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om je kindje een optimale start te kunnen geven, advies bij zwangerschapskwalen, gewichtsbeheersing en zwangerschapsdiabetes.

Voor de behandeling van eetstoornissen wordt er binnen onze praktijk ook begeleiding gegeven aan jongvolwassenen.

Omdat wij veel van onze adviezen geven aan zwangeren, kinderen en jongeren met een medische achtergrond, werken wij intensief samen met verschillende disciplines op het gebied van kind, jeugd en gezin.