"Hoe laat ik mijn kind groente en fruit eten?"
"Welke voeding heb ik nodig bij zwangerschapsdiabetes"
"Mijn zoon heeft last van zijn stoelgang"
"Heb ik een eetprobleem?"
Previous
Next

CIBUS Eetteam voor Kind en Jeugd

CIBUS Eetteam voor Kind en Jeugd is een samenwerkingsverband tussen verschillende zorgprofessionals voor kinderen van 0 t/m 18 jaar met eetproblemen.

Intake

De intake duurt 45 minuten en vindt plaats met onze kinderdiëtist, preverbaal-logopedist en orthopedagoog. Zij verdiepen zich in de eetproblemen van jouw kind. 

Behandelplan

Na dit eerste gesprek wordt er een behandelplan opgesteld en zoeken zij met jou naar mogelijke oplossingen en geven advies en behandeling. Indien nodig wordt er samengewerkt met andere behandelaars, hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een kinderarts, kinderpsycholoog, kinderergotherapeut of een kinderfysiotherapeut. 

Wij denken mee

Wanneer blijkt dat jouw kind bij ons niet op het juiste adres is voor de meest passende hulp, dan denkt het team mee over alternatieven. Dit is bijvoorbeeld bij een acute crisissituatie of problematiek op veel verschillende levensgebieden.

Ook betrekken wij de ouders bij het proces; jij hebt immers een voorbeeldrol, en je kunt als geen ander jouw kind motiveren en stimuleren om eetgedrag te veranderen.

Door op het gebied van eetproblemen samen te werken met verschillende disciplines ontstaat de mogelijkheid om kinderen en jongeren te begeleiden via een gecoördineerd behandeltraject. De disciplines kunnen elkaar door kennis en ervaring goed aanvullen. Alle kennis bevindt zich onder één dak, zodat u uw verhaal maar één keer hoeft te vertellen.

Aanmelden voor CIBUS Eetteam

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen, e-mailen of het contactformulier invullen