"Hoe laat ik mijn kind groente en fruit eten?"
"Welke voeding heb ik nodig bij zwangerschapsdiabetes"
"Mijn zoon heeft last van zijn stoelgang"
"Heb ik een eetprobleem?"
Previous
Next

0 tot 21 jaar De Bloei Diëtistenpraktijk

De Bloei Diëtistenpraktijk geeft antwoord op al uw specifieke vragen over de voeding van uw hele gezin, met name kinderen en jongeren. Onze adviezen en begeleiding zijn gebaseerd op het belang van volwaardige voeding en gericht op het aanleren van gezond eetgedrag.

Heeft mijn kind een gezond gewicht? Neem direct contact op voor een deskundig oordeel.

Wij geven dieetadvies en begeleiding bij:

  • specifieke voedingsvragen.
  • tegengaan van ondergewicht of overgewicht van een gezinslid;
  • een bepaalde ziekte/voedingsklacht van een gezinslid (bijvoorbeeld diabetes, allergieën of maag- en darmklachten).

Antwoorden op specifieke voedingsvragen
Zekerheid over een goede voeding van uw gezin door ons advies en eventuele begeleiding. Wij helpen u met het bepalen van een volwaardig en gezond eetpatroon. Het eerste consult duurt een uur. Afhankelijk van uw behoefte kunt u op één of meerdere vervolgconsults komen, die elk 15 tot 30 minuten duren.

Tegengaan van overgewicht of ondergewicht van uw kind
Uw kind

  • kan zich weer makkelijker bewegen (en dus bijvoorbeeld spelen of sporten);
  • loopt minder risico op gewichtsgerelateerde problemen als diabetes en hart- en vaatziekten;
  • voelt zich zelfverzekerder.

Tijdens het consult wordt er goed naar de hulpvraag gekeken, vervolgens worden de voedings- en bewegingsgewoonten van uw kind in kaart gebracht, en geven wij op basis daarvan advies op maat.

Ook betrekken wij de ouders bij het proces; u heeft immers een voorbeeldrol, en u kunt als geen ander uw kind motiveren en stimuleren om eetgedrag te veranderen.

Uw kind minder beperkt door ziekte dankzij op maat dieetadvies
Voeding kan een ziekte of aandoening niet genezen, maar specifieke voedingsadviezen kunnen er wel degelijk voor zorgen dat uw kind minder beperkt wordt. Stelt u zich eens voor dat spelen weer veel beter mogelijk is dankzij relatief eenvoudige aanpassingen in de voeding!

Daarnaast geven wij advies en intensieve begeleiding bij eetstoornissen als ARFID, anorexia nervosa, boulimia, ‘Binge Eating Disorder’ (BED) of voeding en autisme.

Heeft u zelf een bepaalde ziekte of aandoening, heeft u een zwangerschapswens of bent u zwanger en wilt u voedingsadvies? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Hieronder is een lijst weergegeven waarvoor wij op maat advies bieden. Als hetgeen wat u zoekt er niet tussenstaat, neem dan contact met ons op.

Waarvoor bieden wij advies op maat?